.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

Lenovo ThinkVision T és X megújult sorozatú monitorjaiból csemegéztünk!

2015 12 18.

Két Lenovo ThinkVision monitor harcol a vásárlók kegyeiért!


A Lenovo bemutatta a felfrissített ThinkVision T sorozatú monitorokat, amelyből a legújabb T2454pA modell tűnik ki a sorból, és egy új, pontosabb, kifinomult ThinkVision design mellett belső tulajdonságai is meggyőzőek voltak. Az új generációs modellek vékonyabb profilok és az új LTPS (Lift, Tilt, Pivot, Swivel) kialakítása lehetővé teszi a tökéletes ergonomikus elhelyezésének és a forgatható, billenthető képesség mellé még portré módot sem spórolták ki.

A körülölelő káva-keret szélessége minden oldalon egyenletes, ez a multi-monitor beállítási megoldás lehetővé teszi a kép tökéletes asztali környezetben való ergonómiáját.

Az In-Plane Switching (IPS) 16:10 (1920x1200) arányú panellal szerelt típusnak megfelelően, 178/178° széles látószöget biztosít, mely lehetővé teszi a jobb színhűség elérését is.

A csatlakozók terén 1 Up-/ 4 Down-Stream USB 3.0, HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2, továbbá D-sub és Audio Out megfelelő és elegendő csatlakoztatást biztosít.

       

A monitor kalibrálva hozza várt eredményeket, továbbá megfelelően egyenletes homogenitással, kontraszttal, minimális bevilágítással szembesülhetünk.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

A Lenovo egy igen elegáns, szinte már „papírvékony”, mindössze 7.5mm mélységű/vastagságú ultra-vékony kijelzővel is debütált, mégpedig a ThinkVision X24A típusú monitorjával.

A T sorozathoz képest ez nem rendelkezik olyan ergonómiai lehetőségekkel, viszont a ma követelményének megfelelően csatlakoztatási lehetőségei csak a DisplayPort 1.2 és a HDMI 1.4 szabványra szűkülnek, korlátozódnak!

Az újfajta Lenovo notikhoz hasonlóan a táp adapter vége, ami a monitor áramellátását biztosítja, már szögletes SCP (square centralpin) tápdugó kialakítású.

Természetesen ez is IPS paneles, viszont csak 16:9-es 23,8”-os, FullHD felbontású monitor!

Különös ismertetője még, hogy csak 3 gomb található a monitor jobb oldalán hátul, amely a bekapcsoló, fényerő szabályozás és Input Source bemeneti digitális video jelek kiválasztására, módosítására hivatott!

A Display Port kiválasztása esetén van mód arra, hogy ha lenyomva tartjuk 5 másodpercig az Input Source gombot, akkor a DP 1.1 és DP 1.2 verziók közötti váltását érhetjük el

A gyártó sajnos kispórolta az OSD menüt a monitor elektronikájából, viszont kompatibilis a DDC/DI technológiával, így jellemzőik megfelelő szoftver használatával a PC-ről is módosíthatók. A kezelési utasításban megadják azt a szoftver lehetőséget, mégpedig az mControl letöltését, telepítését és használatát, amely programmal egyéni módban is be tudjuk konfigurálni kijelzőnket! Az alkalmazás professzionális felhasználók számára készült, viszont ezzel tudjuk pontosabb és korrektebb színvisszaadásra és színtelítettségre varázsolni - kalibrálva monitorunkat!

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy gyári állapotban - a fényerőt majd’ a felére lehúzva - ne tudnánk használni a monitort. Sőt, igen pontosan gyárilag beszabályozták, 50%-os fényerővel napi használatban már nem süti ki a szemünket, és egy megfelelő színegyensúllyal és színtelítettséggel szembesülhetünk, amiről készítettünk egy riportot is:

A fényerő szabályozás viszont eléggé korlátozott: 25,5 – 69,4 – 103,6 – 137,3 – 173.1 és 211,2 cd/m2 állítási lehetőségek vannak, tehát nincs finomhangolási lehetőség!

Az mControl program segítségével még pontosabban be tudtuk „lőni” kalibrálással:

Árképzése vonzó (70 ezer alatt), hasonló kategóriájában nyerő választás lehet a vásárlók számára.vissza