.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

Acer B276HUL WQHD felbontású IPS monitor

2014 10 30.

 

Örömteli, hogy a 27”-os 2560x1440 felbontású monitorok versenyébe az Acer is nagyobb szerepet próbál az árával, teljesítményével, tudásával és ergonómiájával betölteni.

Egy ideje itthon is megvásárolható az AHVA-IPS paneles Acer B276HUL aymiidprz típusszámú monitor, ami bruttó 135.000,-Ft-os árral, WQHD felbontással, és 3 éves garanciával kerül termékeink közé.Nos, nézzük, hogy tesztelés alatt hogyan is teljesített.

A monitor első kibontása után szembesülhetünk a kijelző süllyesztett matt bevonatú panel körüli grafitszürke, letisztult, egyszerű, szögletes kávájával, hagyományos gombjaival.

 

A monitor tartóállványa masszív, rugalmas funkció lehetőségei közül állítható a magassága (150mm), dönthető (-5/35°), forgatható tengelye körül (+/- 60°), kábelrendező, VESA csatlakoztatásokat és portré (pivot) módot is felkínál használójának.

A több digitális bemenet közül választhatunk: dual DVI-D (HDCP), 2xHDMI és DisplayPort v1.2 input/output terminal DaisyChain támogatással, és a beépített 1 Up-/ 4 Down-Stream USB 3.0 Hub tágabb csatlakoztatási lehetőségeket biztosít.
A monitor OSD menü kissé puritán megjelenése ellenére még vállalható.

Nagy meglepetésemre, az első bekapcsolását követő vizsgálódások alkalmával egyből szembetűnt, hogy PWM mentes (Flicker Free) a monitor fényerő szabályozása, és tisztább homogenitást fedeztem fel, mint az eddigi Acer monitoroknál tapasztalhattunk. A matt kijelző közepén 120cd/m2 fényerőre állítva, 5x3-as mezőt, mért pontokat alapul véve a homogenitást ellenőriztem: az Uniformity fényerő 9% alatti, az Uniformity fehér pont 5% alatti eltéréseket mutatott csak, ami egy homogenitás-korrekcióval rendelkező vetélytársnak is becsületére válna, natív gyári módban!


Tovább kezdtem vizsgálódni, és mivel a legújabb generációs AHVA (Advanced Hyper-Viewing Angle) AU Optronics technológia paneljét használja ez a B276HUL monitor, s olvasva az AUO weboldalán, hogy nagyobb statikus kontraszt jellemző erre a panelre, de ez sajnos nem feltétlenül igaz erre a monitorra.


Méréseim alapján ~850:1 kontrasztot lehetett kicsalogatni kalibrálással, továbbá 0,16cd/m2 feketepontot az sRGB színterű monitorból. Nagyon alacsony, átlagos 0,3 és max.0,8 deltaE eredménnyel szembesülhettünk, 2.2 gamma és 120cd/m2 fényerő és 6500 Kelvin színhőmérsékleten, ami igen kiváló eredmény, ezért is nagyon javasolt kalibrálni a monitort, mivel az sRGB színtérből kihozhatjuk a max.-ot az elektronika által.

Nem tartjuk kizártnak, hogy további finomhangolásokkal még jobb, korrektebb eredményt érhettünk volna el. 

Kalibrálás előtti eredmény:

 

 

Kalibrálás utáni eredmények:


Update:


A kontraszt stabilitással sem volt különösebb probléma, minden tartományban megtartotta az egyenletességet, a fényerő linearitásával sem volt különösebb gond!
Az IPS glow hasonlóság az AHVA panelen is visszaköszön, bevilágítási, szivárgási anomáliáktól ez sem mentes, bár nem olyan mértékű, mint az IPS vagy éppen a PLS paneleknél.
A szürkeárnyalati gradiensek is elfogathatóak, viszont a feketébe fordulva bizonyos „vágás”, enyhe egyenetlenség volt tapasztalható, de ezt csak bizonyos extrém módokban érhetjük tetten.

A monitor energiafogyasztása is megfelelő, átlagosan max.38-40W-ot mértem normál üzemmódban (2xDP és 4xUSB csatlakozásokat használva), de kalibráltan (1xDP, 1xUSB) ~30W teljesítményfelvételt is mértem!

 

Összességében: ár/érték/tudás és ergonómia tekintetében bőven vállalható a monitor, különösen annak, akinek optimális az sRGB színtér, WQHD felbontás, és árban is 20-40e Ft-tal olcsóbban szeretne kijönni, a hasonló tulajdonságú konkurenseihez képest.


vissza