.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

Konvergencia és hibái

2012 08 19.

Konvergencia jelenség meghatározása: mikor a kijelzők és a vetítők által megjelenített képen az alapszínek egymáshoz képes eltolódva jelennek meg.
A konvergencia hibát az okozza, hogy a megjelenítők és vetítők a három (piros, kék, zöld) alapszínnek megfelelően három képből állítják elő a teljes színes képet. Mivel a kép forrásául szolgáló vezérlése nem oldható meg tökéletesen, ezért a három alapszín nem mindig pontosan egymás mellé esik. Ezt nevezzük konvergencia hibának.


Megjegyzés: Ha zavaró mértékben jelentkezik, beállítását csak szakszervizben ajánlatos elvégezni.
A hátulról vetítős elektron-sugárcsöves (CRT) monitorok és televíziók esetén a konvergencia beállítását bizonyos mértékben magunk is elvégezhetjük, sőt egyes projektoros televíziók előlapján elhelyeznek egy gombot, melynek megnyomásakor az automatikus konvergencia beállító rendszer a vörös, zöld és kék színágyúk automatikus beállításával biztosítja a valósághű, pontos kép megjelenítéséhez.
Kis mértékben a 3 LCD képelemet alkalmazó projektoroknál is előfordulhat.
Manapság a plazma, LCD televíziók és monitorok, valamint a színtárcsás DLP projektorok teljesen mértékben mentesek a konvergencia-hibától.


vissza