.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

Jeltovábbítás

2012 08 06.

3 méternél nagyobb távolságra történő jelátvitel során különböző problémák merülhetnek fel, amelyek elkerüléséhez nem árt figyelembe venni a különböző kábelek és videojel szabványok legfontosabb jellemzőit.


Az analóg formátumok közül a komponens (YPbPr) jel viseli legjobban a hosszú vezetéken való továbbítást. Ennek oka az, hogy a képminőséget jelentősen meghatározó világosságjel itt külön kábelen fut. Az RGB már kevésbé toleráns, az S-Video (YC) még jobban megsínyli az átvitelt, továbbá a kompozit jel bírja legkevésbé a „nagy utazást”.
A digitális jelek esetén azt gondolhatnánk, hogy mivel „csak” nullák és egyesek futkosnak a vezetéken, nem lehet gondunk. Sajnos a gyakorlat nem ezt mutatja. DVI jelet öt méternél nagyobb távolságra nem minden kábellel és nem minden berendezés között lehet továbbítani, és a legtöbb specialista szerint 10 méter az a távolság, amit egyáltalán át lehet hidalni. 12-15 méteres kábel esetén könnyedén előfordulhat, hogy a képmegjelenítőn gyakorlatilag nem jelenik meg semmi. Ilyenkor alkalmazhatók úgynevezett jelismétlők (repeater), melynek közbeiktatásával akár 20 méteres távolság is áthidalható.


vissza