.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

ICC color profil

2012 08 06.

Az ICC egy nemzetközi hardware és software gyártókból álló szervezet, mely operációs rendszer, program és platform független szabványokat fejleszt a színek megfelelő és egységes, színkezelési rendszerének megjelenítésére, különféle eszközökön, elősegítve a teljes színhűséget, ami elengedhetetlen pl. a nyomdai munkák során.


Ez az International Color Consortium (ICC) létrehozott egy leíró szabványt, mely egy közös, az emberi szem érzékelési mechanizmusán alapuló leírásra az un. CIE színtérre fordítja le különböző eszközeink szín visszaadó képességét. Ezt a szín profilt a legtöbb gyártó adja az eszközhöz és ennek alapján az szoftver vagy az operációs rendszer korrigálja a megjelenített színt, vagy megfelelő kalibrálásokkal megfelelő színtérre és szín-intenzitásra, valóságosabb színmegjelenítésre is korrigálhatjuk a megjelenítőnket. Így nincs más dolgunk, mint beállítani a színkezelés alatt a megfelelő színprofilokat pl. a nyomtatónkhoz illetve a monitorunkhoz.
Sajnos a nyomtatók szín visszaadó képessége általában rosszabb, mint a monitoroké, ezért vannak olyan színek, amelyek nem jeleníthetők meg velük.
Egy ICC profilok kis állományok, melyek matematikai módszerekkel leírják az adott hardware eszköz színterére jellemző információkat egy eszköz független referencia modellhez hasonlítva, mint a CIE XYZ vagy CIE LAB.
Az ICC szabványt ismerő alkalmazások és operációs rendszerek profilokat alkalmaznak az eltérő színtér jellemzőkkel rendelkező eszközök, például a szkennerek, a képernyő és a nyomtató által létrehozott színek leképezésére, amely eszközök színprofilján túl a digitális képeknek is tartalmazniuk kell a képek értelmezéséhez szükséges információt, a képek ún. színterét. 
Az eszközprofilok három csoportba sorolhatók:
– a bemenet (képolvasók, kamerák stb.)
– a képernyő, kijelző, megjelenítő
– a kimenet (tintasugaras nyomtatók, digitális vagy ofszet nyomdagépek, stb).
A képalkotási folyamatban résztvevő valamennyi eszköz számára létre kell hozni egy profilt, amit célszerű a kijelzővel kezdeni. (lásd még CMS)


vissza