.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

HDMI (High Definition Multimedia Interface)

2012 08 06.

A HDMI csatlakozó olyan korszerű multimédiás jelátviteli csatlakozó szabvány, amely kábelkapcsolat segítségével teszi lehetővé gyakorlatilag bármilyen digitális kép-, hang- és vezérlőjel, adatfolyamok tömörítetlen, minőségromlás nélküli továbbítását és átvitelét, HDCP digitális másolásvédelmi eljárással együtt.


A HDMI jellemzője, hogy a műsortartalmat kétféle színkódolással juttatja a digitális képmegjelenítőkhöz: 4:4:4, illetve 4:2:2 eljárással. A különbség, hogy az első esetben az összes, a második esetben csak minden második képpont színinformációja tömörül, ez a Silicon Image TMDS technológiája.
A HDMI-t elsősorban a napjainkban egyre bővülő digitális jelforrások által küldött digitális jelek tökéletes – azaz teljességgel torzítás- és tömörítés-mentes átvitelére – tervezték. Ahogyan a digitális televíziózás és az egyéb különféle szórakoztató-elektronikai berendezések mind jobb és szebb képet szolgáltatnak, úgy vált szükségessé egy olyan kábel, és a hozzátartozó csatolófelület megalkotása, amely ezt az élményt nem rontja le azáltal, hogy a video- és hanganyagot csak tömörítve képes szállítani. A HDMI az AV forráskészülékek – mint a DVD lejátszók, a különböző set-top-box műsorvevők – és a hang- és/vagy képelőállító eszközök – mint a digitális televíziók, vetítők vagy az AV erősítők – között teremt összeköttetést.
A HDMI csatlakozó nagy előnye, hogy úgy teszi lehetővé bármely két berendezés összeköttetését egyetlen kábellel, hogy a felhasználónak nem kell arra figyelnie, melyik a ki- és melyik a bemenet, illetve melyik szolgál a hang és melyik a kép átvitelére. A HDMI csatlakozó alkalmas HDTV kép és nagy felbontású, akár 7.1 csatornás DVD-A(udio) vagy SACD digitális hangjel egyidejű továbbítására egyetlen kábelen.
A jelenlegi HDMI csatlakozók adatátviteli sebessége eléri a 10,2Gbps (gigabit másod-percenként), ami sávszélesség még nincs teljes mértékben kihasználva, ezért bőven marad lehetőség a kapacitását fejleszteni a jövőben is. Bevezetése óta (2003) több továbbfejlesztett változata is megjelent, jelenlegi 1,3c változatot a HDMI 1.4-es verziója váltja (2010-ben), ami nagyobb és jobb teljesítményeket nyújt, 3840x2160 (24, 25, 30Hz), illetve max. 4096x2160 pixeles felbontással (24Hz), akár 48bit-es színmélységben, a színspektrumot is kiszélesítették sYCC601, Adobe RGB, Adobe YCC601-vel, (Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio) hangokat Audio Return Channel specifikáció szerint, sztereoszkópikus 3D dual-stream szín és video élményeken kívül akár Wi-Fi vagy 100 Mbps Ethernet kapcsolatot is továbbíthat.
A HDMI csatlakoztatással tehát a következő típusok közül választhatunk:
Standard HDMI kábel: akár 1080i/60 megjelenítés
High Speed HDMI kábel: 1080p, Deep Color, 3D támogatás, az 1.4-es szabvány szerint
Standard HDMI kábel Ethernettel: Ethernet csatlakozással
High Speed HDMI Ethernettel: Ethernet csatlakozással
Automotive HDMI kábel: bármilyen külső készüléket rá tudunk kötni az autó belső HDMI rendszerére.


vissza