.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)

2012 08 06.

A HDCP egy nagy sávszélességű digitális másolásvédelmi (tartalomvédelmi) eljárás, amit a Digital Rights Management által az Intel Corporation fejlesztett ki, és védelme alatt áll. A HDCP megakadályozza a digitális audio és video tartalmak másolását a DisplayPort, Digital Visual Interface (DVI), High-Definition Multimedia Interface (HDMI), Gigabit Video Interface (GVIF) vagy Unified Display Interface (UDI) csatlakozókon keresztül, alkalmanként még a szabadon másolható tartalmak esetén is. A HDCP specifikáció védelem alatt áll, alkalmazásáért a gyártókat licensz-díj terheli. Napjainkban a házimozi eszközöket gyártó cégek egyre inkább rákényszerülnek, hogy HDCP védelemmel szereljék fel eszközeiket. A számítástechnikai eszközök esetén is egyre többen alkalmazzák a DVI kimenettel rendelkező számítógépeknél.


A HDCP licenszelésével az Intel leányvállalata a Digital Content Protection (LLC) foglalkozik. A védelem részét képezi, hogy a HD lejátszók védett tartalmak esetén akár le is tilthatják a lejátszást, ha a vevő készülék vagy a megjelenítő nem HDCP kompatibilis. Ráadásul a DVD-Audio tartalmakat a CD minőségnél is rosszabb minőségben továbbítják a digitális audio vevők felé. A HDCP szabványt igen széles körben használják a szórakoztatóiparban, így ha egy HDCP kódolású tartalmat nem HDCP kompatibilis megjelenítőn nézünk, a legtöbb esetben a képminőség „havas”, vagy igen kis felbontású (480p) lesz. A gyártóknak minden eszközzel arra kell törekedniük, hogy ha a jelút nem 100%-ig HDCP kompatibilis, eszközeik a felhasználók számára élvezhetetlenné tegyék a tartalmat. A technológia esetenként kompatibilitási problémákat okozhat, leginkább a régi HD megjelenítők esetén.
A HDCP mára egyre több csatolófelülethez kapcsolódik, így szélesítve a palettát, hogy még nehezebb legyen a másolás ellen védett termékek megkaparintása. Jelenleg az 1.3 verzió ezeket támogatja:

• DVI (Digital Visual Interface)
• HDMI (High Definition Multimedia Interface)
• DisplayPort
• UDI (Unified Display Interface)
• GVIF (Giga-bit Video Interface)
• DLI (Digital Light Interface)
• HDBaseT
• MHL (Mobile High-Definition Link)

A Digital Content Protection és a Digital Content Protection azonban bejelentette a 2.0 változatot, amelynek legfőbb újítása a WHDI (Wireless Home Digital Interface) csatlakozás, ami lehetőség arra, hogy TCP/IP, USB vagy Wi-Fi eszközeinket csatlakoztassuk az úgynevezett IIA (Interface Independent Adaptation) rendszerhez, ami független lesz mindenféle interfésztől a WHDI-n keresztül. Ennek azonban hátrányai is vannak a nehézkes, költséges implementálás, legfőképp a túlzóan szigorú követelmények miatt, mint például a fizikailag zárt rendszer.


vissza