.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

DisplayPort (DP)

2012 08 19.

Monitor interfész, mely támogatja mind a belső, mind a külső csatlakozást számítógépek és monitorok között. A DisplayPort skálázható AUX csatornája kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz, beágyazott időzítője magasabb sebességet garantál a jelenlegi megoldásokhoz képest.


A rendelkezésre álló nagy sávszélesség nyolc darab 24bit-es audio csatorna továbbítására mellett több nagyfelbontású képjel átvitelére alkalmas (multi-monitor támogatás), illetve egy dedikált kiegészítő kapcsolat is rendelkezésre áll egyéb egységek jeltovábbítására -- mikrofon, kiegészítő I/O panelek stb. Természetesen a DisplayPort is támogatja a jogvédelem szempontjából fontos másolásvédelmi eljárásokat, tehát ebben nem különbözik a HDMI-től. A kevesebb kábel pedig csökkentett elektromágneses kisugárzást biztosít, fizikai kialakítása pedig lehetővé teszi a rugalmas, minden kábelvezetési igényhez alkalmazkodó vezetést.
A HDMI-hez hasonlóan a DisplayPortot is a nagyfelbontású és többcsatornás videók hang- és képátviteléhez, illetve a Blu-ray formátumok mellett valamennyi 3D-s sztereó szabványt támogatja FullHD felbontás mellett is.
A VESA (Video Electronics Standards Association) új szabványú
DisplayPort 2005-ös megjelenése óta nagy harc alakult ki, a nagyon hasonlító HDMI csatlakozóval, de mivel a HDMI technológiát használó csatlakozó beépítésekor 4 cent jogdíjat kell fizetniük a gyártóknak, ezért sok (monitor és videokártya) gyártó a kiváló teljesítményt nyújtó DisplayPort csatlakoztatásokat előszeretettel alkalmazza.
Jelenleg a DisplayPort szabvány 1.2-es verziója a legújabb. Az új specifikációk az előző, 1.1a változathoz képest dupla akkora, azaz 21,6 gigabit/másodperces adatátvitelt garantálnak, valamint egy kimeneten képes két monitor meghajtására is. A támogatott felbontás két megjelenítő mellett 2560x1600, míg négy kijelző esetén 1920x1200.
Az 1.2-es szabvány természetesen képes az Ethernet, az USB 2.0 felület kezelésére is, ami arra szolgál, hogy a monitoron elhelyezett USB és Ethernet portok mindössze egyetlen kábellel kapcsolódjanak a számítógéphez. Az adatátvitelre 720 megabit/másodperces kapcsolatot tart fent a rendszer.


vissza