.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

D-sub (D-Subminiature)

2012 08 06.

Ez a hagyományos analóg D-sub (D-Subminiature) – sokszor csak „VGA” csatlakozásnak említett, az egyik legelterjedtebb elektronikai csatoló felületű megoldás, melynek különféle változatait leggyakrabban a számítástechnikában használják. Az egyik legismertebb változata a DE15, vagyis a „jól öreg”, hagyományos monitor csatlakozó, illetve a régi párhuzamos csatlakozó a DB25.


Mára egyre kevesebb modern számítógép, laptop, vagy más megjelenítők esetében fordulnak elő a különféle D-sub csatlakozók.
A nevében lévő „subminiature” kifejezés talán furcsa lehet, de első bemutatásakor ez a csatlakozó fajta volt az egyik legkisebb kábel-interfész, ezzel a csatlakozóval találkozhatunk a legtöbbször egy kijelző és megjelenítő összeköttetésekor.
Az analóg jel használatakor figyelembe kell venni, hogy mennyire jó egy analóg rendszer minősége, az határozza meg, hogy az átalakítás, tárolás, lejátszás után a jel mennyire „hasonlít” az eredetire. A D-sub analóg jelnél számolnunk kell bizonyos képminőség romlással, konvergencia és betűk, ikonok él-simítási hibáival, rosszabb kép-geometriával, ezért érdemes olyan digitális (DVI, HDMI vagy DisplayPort) csatoló felületű kijelzőt választani, ahol a digitális jelátvitel és video jelforrás közvetlenül és minden veszteség nélkül továbbítódik, a legmagasabb és legjobb képminőséggel és gyorsasággal.


vissza