.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

component video (komponens video) – YPbPr

2012 08 06.

Alapvetően a kettő vagy több komponensre bontott videó jelet nevezzük komponens videónak, mely önmagában többféle videó bementre illetve jelre is utalhat. Napjainkban rendszerint YPbPr csatlakozást értenek alatta, de az S-Video és az analóg RGB is ide sorolható.


Közvetlenül a képcső vezérlésére szolgáló három jelkomponens – a világosság, valamint a két úgynevezett színkülönbségi jel – elkülönített továbbítására szolgál. Nem azonos az RGB jellel, de egyszerűen és szinte veszteség nélkül konvertálhatók egymásra.
Kivitelét tekintve lehet három RCA vagy három BNC csatlakozós. Ez az egyetlen analóg csatlakozószabvány, amely nem csak váltott-soros, de progresszív videojel átvitelére is alkalmas.
A komponens videojel átvitelére a magasabb kategóriába tartozó DVD játszók és képmegjelenítők hátlapján három csatlakozóaljzatot találunk YUV, Color Difference (színkülönbség), YPbPr vagy Y/B-Y/R-Y, Y/Cb/Cr jelöléssel ellátva. Ezt a jelfajtát eredetileg a professzionális technikában használták, általában vetítők és plazma megjelenítők képesek fogadni. Néha „colourstream”-nak (színfolyam) is hívják.
Mivel a komponens jelben a kép élességét és kontrasztját jelentősen befolyásoló világosság-jel teljesen elkülönítve egy teljes sávszélességű csatornán kerül továbbításra, ezért ha hosszú kábelre van szükségünk, ez a jel a kompozit, az S-Video vagy az RGB jelnél sokkal jobban ellenáll a különböző környezeti zavaroknak.


vissza