.

Az Ön kosara még üres!

Dell UltraSharp U2412M
bruttó 74900 Ft

-------------------------------

lp2275w

HP LP2275W
bruttó 19900 Ft

---------------------------

phillips_231p4q

Philips 231P4Q
bruttó 30900 Ft
Kérjük írja be a keresett termék nevének egy részletét, majd üssön entert!


E-mail:

Jelszó:

..........................................

regisztrci

Elfelejtett jelszó

CMS (Color Management System)

2012 08 06.

Színkezelő és tartalomkezelő nyílt rendszerek (CMS), feladata, hogy a színterek között elvégezze a konverziót (pl.: szkenner-monitor-printer) és a színhelyességet biztosítsa. Ehhez rendelkeznie kell az egyes eszközök színtereit leíró (ICC) színprofilokkal.
Minden egyes képfeldolgozó eszköz saját színtérrel rendelkezek, és ezt a színkezelő rendszer kapcsolja össze.Forrás: www.eizo.com

A CMS színkezelési folyamatban fontos, a nem fizikai eszközként ismeretes „working space”, ami az a színtér, amiben a módosításokat elvégezzük, és amiben a képet háttértárra mentjük. Amikor elkezdünk dolgozni egy képpel, akkor automatikusan átkonvertáljuk az eszközök színteréből a working space-be (nem manuálisan, a konverzió a CMS feladata). Ezután a kép minden egyes megjelenítésekor és nyomtatáskor a working space-ből a monitor színterébe kell konvertálni. Az ehhez használt szoftvereknek és az operációs rendszernek is rendelkeznie kell színkezelési képességekkel. (lásd még ICC color profil)
A CMS rendszerben az első legfontosabb vizuális megjelenítésnek a megfelelő képességű kijelző tekinthető, mivel ha egy kijelzőn pontosan és precízen jelennek meg a színvisszaadások, és a be- és kimeneti eszközöket is ennek megfelelően beállításra kerülnek, akkor biztosak lehetünk a végeredmény korrekt megjeleníthetőségében.


vissza